Een muziekcursus voor (groot)ouders/verzorgers die graag met hun kind willen zingen en muziek maken!

Deze muziekcursus speelt in op de natuurlijke interesse voor muziek bij jonge kinderen en gaat uit van het samenspel tussen ouder en kind: samen muziek maken, samen ontdekken, samen genieten. De lessen sluiten aan bij de ontwikkelingsfase van het kind. SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Kinderen genieten van muziek en het zingen van liedjes, vooral samen. Wil je je liedrepertoire om met je kind te zingen uitbreiden met nieuwe liedjes, ben je de tekst van sommige liedjes vergeten of ontbreekt het je aan handigheid in het samen muziek maken? Dan is deze cursus Muziek op Schoot zeker iets voor jou.

In deze cursus wordt veel gespeeld, gedanst en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige instrumenten en andere materialen: van ballen tot badeendjes, van treintjes tot kikkers…. Oude, nostalgische en nieuwe kinderliedjes worden gezongen, ondersteund door een activiteit.

Tevens komen zoveel mogelijk ‘echte’ instrumenten aan bod. Zodoende kunnen de kinderen nu al kennis maken met bijvoorbeeld de piano, gitaar, hoorn, trompet, diverse fluiten, conga en ukelele.

079206